Consequenties corona Consequenties corona
 Tijdens recente persconferenties is aangekondigd dat Nederland wat versoepelt qua maatregelen tegen Covid-19. Zo kunnen we ook weer samen vieren in onze Ichthuskerk. Wel blijven er een aantal basisregels gelden. Het CIO (Interkerkelijk contact in overheidszaken) en de PKN hebben op basis hiervan een advies uitgebracht.

Hoewel het maximaal aantal mensen in de kerk is losgelaten, moet wel de 1,5 meter afstand tussen verschillende huishoudens gewaarborgd blijven. Voorlopig is het dus nog niet mogelijk om in een volledig gevulde Ichthuskerk te vieren. Om vervelende situaties te vermijden blijft ook het vooraf aanmelden, dus wil je op zondag naar de viering komen: meld je aan via het mailadres! En natuurlijk blijven we online uitzenden via kerkdienstgemist.nl.

Hieronder nog even de huidige maatregelen die er gelden als je naar de kerk komt:
  • als je naar de viering op zondag wilt komen, vragen we je nadrukkelijk om uiterlijk donderdagavond ervoor dit door te geven via het aanmeldadres
  • bij aankomst bij de kerk ontsmet je je handen en wordt er gevraagd naar je gezondheid door de ontvangende veiligheidscoördinator
  • de zijingangen van de kerk blijven in gebruik, daar staan coördinatoren om je naar de plaats te wijzen
  • die je bereikt door langs het raam daar heen te lopen
  • bij de zegen mag je gaan staan, de predikant zegt het amen
  • we zingen een aantal liederen samen, andere worden door voorzangers gezongen of afgespeeld via de beamer, op de liturgie staat aangegeven hoe en wat
  • het slotlied zingen we (bij goed weer) buiten op het kerkplein
  • je gaat via dezelfde deur naar buiten als waardoor je naar binnen bent gekomen, graag rij voor rij, zodat 1,5 meter afstand gewaarbord blijft

Nog even wat algemene regels, zoals ze overal gelden:
  • 1,5 meter afstand houden tussen verschillende huishoudens
  • mondkapje is niet nodig, tenzij er geen 1,5 afstand gehouden kan worden (in de kerk houden we er rekening mee dat je op 1,5 m afstand zit van andere huishoudens)
  • bij klachten die wijzen op corona, blijf je thuis

Kerkdienst gemist Kerkdienst gemist
Klik op deze link om de uitzending van de Ichthuskerk te kunnen zien en horen.

Givt / digitaal collecteren Givt / digitaal collecteren