PKN
Ichthuskerk Voorthuizen
 
Ichthuskerk Fairtrade

Ichthuskerk Fairtrade

‘Fairtrade’ betekent letterlijk ‘eerlijke handel’. Bij Fairtrade producten worden producten uit ontwikkelingslanden onder eerlijke voorwaarden geproduceerd en verhandeld, dus met respect voor mens en milieu. Vakbonden zijn toegestaan, er is geen gedwongen arbeid of kinderarbeid. De boeren en producenten ontvangen een eerlijke beloning voor hun werk. Er zijn langdurige handelsrelaties zodat boeren en producenten kunnen investeren in zichzelf, hun familie, en hun gemeenschap. Bij de keuze voor grondstoffen of productiewijze schenken zij extra aandacht aan het milieu

Fairtrade Kerk:
Om de titel ‘Fairtrade Kerk’ binnen te halen, moet de Ichthuskerk aan drie voorwaarden voldoen. Zo moet de kerk bij alle bijeenkomsten Fairtrade koffie en thee schenken. Daarnaast moet er beleid zijn voor het uitbreiden van Fairtrade producten. Tenslotte is het belangrijk om u als gemeente te betrekken bij Fairtrade en in het vormings- en toerustingswerk hierbij stil te staan.
Met al deze punten zijn wij actief aan de slag gegaan gegaan met als resultaat: onze kerk is Fair Trade kerk.

 

Op www.maxhavelaar.nl ziet u hoeveel Fairtrade producten er al verkrijgbaar zijn in Nederland.

terug
 
 

Avondgebed
datum en tijdstip 25-02-2020 om 19:15
meer details

Wandelen vanaf de kerk
datum en tijdstip 03-03-2020 om 09.30 uur
meer details

Jeugd van Vroeger
datum en tijdstip 09-03-2020 om 20.00 uur
meer details

Vorming en Toerusting: filmavond Kauwboy
datum en tijdstip 13-03-2020 om 20.00 uur, koffie/thee vanaf 19.45 uur
meer details

 
.

 
Facebook

IK4Youth

meer
 
CONTACT
Als u vragen, opmerkingen of kopij heeft, kunt u mailen naar 
,
 
Foto's op de website
Er kunnen foto's op de website worden gepubliceerd, waarop u duidelijk herkenbaar bent. Indien u daartegen bezwaar heeft, kunt u dat melden via , waarna de desbetreffende foto zal worden verwijderd.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.