PKN
Ichthuskerk Voorthuizen
 
Stichting Hulp aan Elkaar (project diaconie 2018)

Stichting Hulp aan Elkaar (project diaconie 2018)

Beste gemeenteleden,

De diaconie heeft zich voorgenomen om te proberen  in 2018 iets meer zorg te dragen voor onze medemensen in de nabije omgeving. Dit heeft geleid  tot het  project. “Hulp-voor-hulp-aan-elkaar”’, de voedselbank  voor onze gemeente. Met ingang van volgende week zondag  willen wij u vragen een jaar lang elke maand  een levensmiddel  van onderstaand lijstje te doneren. U mag dat elke zondag doen (graag zelfs) maar ook gerust 1 of 2 x per maand. 

De artikelen zijn samengesteld in overleg met de voedselbank.  Aan deze artikelen is grote behoefte. Natuurlijk begrijpen wij dat we wederom een beroep doen op uw portemonnee…maar  deze mensen zijn zo intens dankbaar dat zij door de wekelijks voedselkrat die zij krijgen van “Hulp-aan-elkaar” niet nog verder in de zorgen/problemen komen en  hun hoofd boven water kunnen houden.
Hier doen we het voor door middel van “hulp-aan-elkaar!!!
Mogen wij op u rekenen?

U kunt een keuze maken uit de volgende artikelen:
Feb:    pasta/ rijst (eventueel met  zakje  kruiden of  saus)
Mrt:     tandpasta/shampoo/deodorant
Apr:     afwasmiddel/schoonmaakmiddel
Mei:     toiletpapier( 4 rollen) / w.c. luchtje
Juni:     fles/blik aanmaaklimonade  of kleine pakjes drinken
Juli:      koffie/thee
Aug:     koffie/thee
Sept:   wasmiddel ( soms 4 voor  10,--in de aanbieding,  3 voor u zelf en 1 voor…..)
Okt:     pasta of rijst ( eventueel met  zakje kruiden of saus)
Nov:     koekjes/chocolade/toastje/ o.i.d.  voor de feestdagen
Dec:     beschuit/crackers /zoetbeleg

Het hoeven absoluut geen merkartikelen te zijn! Maar kijkt u a.u.b. wel even naar de houdbaarheidsdatum. De artikelen  kunt u ’s zondagsmorgens in de daarvoor bestemde doos in de hal van de kerk doen. Deze  zal na de laatste zondag van elke maand  gelijk naar Hulp-aan-elkaar gebracht worden. Geen zorgen als u dit briefje in de loop van het jaar kwijt raakt. Het hangt ook op het prikbord in de hal, staat op de website en in het kerkblad….dus het moet goed komen denken wij! Wij hopen met elkaar op een enorme opbrengst…hoe fijn is het om dit  voor elkaar te kunnen/mogen doen.  Alvast hartelijk dank….dit gaat ons als Ichthusgemeente lukken !   
 
Voor meer informatie  kunt u bellen naar  475384.      


 

 
Perron 16 in Voorthuizen (project diaconie 2018) Perron 16 in Voorthuizen (project diaconie 2018)


 
Een vriendelijk woord kost niets, de echo ervan duurt eindeloos!!
 
Perron16 in Voorthuizen gelegen aan het Smidsplein 16 tegenover de AH is het jaarproject van de diaconie.
Het perron is een lokaal initiatief dat inmiddels breed wordt gedragen maar zeker niet voldoende berust is om zelfstandig te kunnen voortbestaan. Daarom is steun welkom (financieel of als vrijwilliger). Mocht het perron bij u onbekend zijn dan volgt hieronder een toelichting op het ontstaan en de maatschappelijke rol die het perron inmiddels vervult.  
 
Het perron is ontstaan door een diaconaal initiatief vanuit de hervormde kerk. Inmiddels wordt het perron gesteund door veel kerken in het dorp. Dit merken we aan de samenstelling van vrijwilligers en de afkomst van de giften die het perron krijgt. Doel van het perron is het bieden van een plek aan mensen die behoefte hebben aan ontmoeting, een praatje of een luisterend oor.  De mensen die het perron bezoeken zijn een afspiegeling van de maatschappij. Alle leeftijden, werkend, gepensioneerd, getrouwd, gescheiden of weduwe / weduwnaar. Allemaal mensen met een verhaal. Een levensverhaal dat ze graag delen om anderen te helpen maar soms ook een verhaal als schreeuw om hulp! Sinds mei 2015 is het perron een vertrouwde plek geworden. Inmiddels is bewezen dat er een groep mensen is met een behoefte naar deze informele plek waar je (anoniem) een gratis kopje koffie kan drinken en op zaterdag soep kan eten (aangeboden door de lokale middenstand). Maatschappelijk neemt het perron ook een belangrijkere rol in. Zo zijn er avonden waarop mensen met elkaar tegen kostprijs kunnen eten. Ook is HomeStart aanwezig voor ontmoetingsmomenten tussen ouders met jonge kinderen. Ook eet Stichting Philadelphia in het perron en is het diaconaal netwerk en CJG (Centrum voor jeugd en gezin) er wekelijks om haar diensten aan te bieden. Daarnaast biedt het perron stageplekken aan statushouders die een taalstage moeten volgen en vindt zelfs de jeugd via een maatschappelijke stage haar weg naar Smidsplein 16.
 
Om deze bezoekers een plek te kunnen blijven bieden, om nieuwe initiatieven te kunnen ontplooien voor hen die in een maatschappelijk isolement zitten of om de integratie tussen mensen te kunnen bevorderen is er financiële steun nodig. Het perron heeft inkomsten vanuit verhuur en giften en draait volledig op vrijwilligers uit de plaatselijke gemeente, dus al uw giften komen ten goede aan het voortbestaan van deze bijzondere plek. Mocht u nieuwsgierig zijn geworden? Perron 16 aan het Smidsplein is wekelijks geopend (zie www.perron16.nl) De koffie staat klaar!!
 

 
Talentenbank diaconie Ichthuskerk Talentenbank diaconie Ichthuskerk

De afgelopen jaren heeft de diaconie energie gestoken in het opzetten van een talentenbank. Gemeenteleden hebben mogen aangeven voor welke hulpbehoefte zij benaderd/ingeschakeld mogen worden in geval van een incidentele hulpvraag van iemand binnen (of buiten) onze gemeente. De afgelopen jaren is de diaconie verschillende keren benaderd. Voornamelijk voor vervoer naar en vanaf het ziekenhuis.  Gelukkig hebben we deze vragen diverse keren met hulp van gemeenteleden kunnen invullen. Omdat de diaconie deze talentenbank heel belangrijk vindt willen wij het bestaan hiervan nog eens onder de aandacht brengen. Er blijven altijd mensen met zorgen die wat extra hulp kunnen gebruiken wanneer ze niet terug kunnen vallen op hun sociale netwerk. Er wordt zelden door hen om hulp gevraagd maar wetende dat er een kerk is met mensen die er zijn om elkaar te helpen is een fijne gedachte die we in stand moeten houden.  Mocht u de talentenbank een sympathiek en laagdrempelige manier vinden om iets voor uw medemens te betekenen neem dan contact op met de diaconie. Wellicht dat uw talent voor iemand het verschil kan maken.
(Hulp aanbieden is altijd op vrijwillige basis en zal nooit van structurele aard zijn)

 

lees meer »
 
 
 

Bijbelkring-rebible (middag)
datum en tijdstip 10-12-2018 om 13.30 uur
meer details

Avondgebed
datum en tijdstip 11-12-2018 om 19:15
meer details

 
.

 
Facebook

IK4Youth

meer
 
CONTACT
Als u vragen, opmerkingen of kopij heeft, kunt u mailen naar 
,
 
Foto's op de website
Er kunnen foto's op de website worden gepubliceerd, waarop u duidelijk herkenbaar bent. Indien u daartegen bezwaar heeft, kunt u dat melden via , waarna de desbetreffende foto zal worden verwijderd.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.