Hapin Hapin
Papua is een overweldigend land. Het is ongekend in schoonheid en diversiteit. De natuurlijke hulpbronnen zijn onuitputtelijk. De Papoea’s leven in harmonische verbondenheid met hun dorp, streek, gemeenschap en voorouders.
Maar de natuurlijke balans tussen mens en zijn habitat wordt verstoord door veranderingen van buitenaf en van binnen uit. Transmigranten van elders verdringen de autochtone bevolking van de arbeidsmarkt. De Papoea’s worden gemarginaliseerd en hun stem wordt niet gehoord. De aantrekkingskracht van de moderne tijd bedreigt het voortbestaan van de traditionele samenlevingen.
Hapin is een kleine ontwikkelingsorganisatie die zich richt op de huidige Indonesische provincies Papua en West-Papua.  Hapin investeert in een duurzame toekomst van de bevolking van Papua. De organisatie steunt lokale initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling en het welzijn van de mensen in de dorpen en steden. Denk daarbij aan kleinschalige projecten die hun nut al bewezen hebben, maar een laatste zetje nodig hebben voor een uitbreiding of succesvol vervolg. De projectsteun voor lokale groepen bedraagt tussen de 250 en 5000 euro. De deelnemers genereren inkomsten voor hun gezin, familie of dorp. Er komt geld voor voedsel, kleding, school, kortom de basisbehoeften van elk gezin.
Hapin verstrekt daarnaast studiebeurzen aan talentvolle Papoea-studenten uit kansarme milieus. Daarbij wordt voorrang gegeven aan studies die direct bijdragen aan het economische, sociale en fysieke welzijn van de Papoea’s, de bescherming van de mensenrechten en de bevordering van een duurzaam milieu.
Meer informatie over Hapin kunt u vinden op www.hapin.nl.

Talentenbank diaconie Ichthuskerk Talentenbank diaconie Ichthuskerk
De afgelopen jaren heeft de diaconie energie gestoken in het opzetten van een talentenbank. Gemeenteleden hebben mogen aangeven voor welke hulpbehoefte zij benaderd/ingeschakeld mogen worden in geval van een incidentele hulpvraag van iemand binnen (of buiten) onze gemeente. De afgelopen jaren is de diaconie verschillende keren benaderd. Voornamelijk voor vervoer naar en vanaf het ziekenhuis.  Gelukkig hebben we deze vragen diverse keren met hulp van gemeenteleden kunnen invullen. Omdat de diaconie deze talentenbank heel belangrijk vindt willen wij het bestaan hiervan nog eens onder de aandacht brengen. Er blijven altijd mensen met zorgen die wat extra hulp kunnen gebruiken wanneer ze niet terug kunnen vallen op hun sociale netwerk. Er wordt zelden door hen om hulp gevraagd maar wetende dat er een kerk is met mensen die er zijn om elkaar te helpen is een fijne gedachte die we in stand moeten houden.  Mocht u de talentenbank een sympathiek en laagdrempelige manier vinden om iets voor uw medemens te betekenen neem dan contact op met de diaconie. Wellicht dat uw talent voor iemand het verschil kan maken.
(Hulp aanbieden is altijd op vrijwillige basis en zal nooit van structurele aard zijn)

lees meer ยป